Endüstriyel Lazer Kesim Çeşitli Renk ve Delik Desenleriyle Sunulur

Delikli Metal malzemeler, malzeme, kalınlık, delik çapı, delik şekli, delikara mesafesi gibi değişkenlerin kombinasyonları ile çok çeşitli seçenekler sunar.

Endüstriyel Lazer Kesim Çeşitli Renk ve Delik Desenleriyle Sunulur
Popüler Delik Modelleri
Burada ortak endüstriyel lazer kesim modellerimizi gösteriyoruz. Özel gereksinimlerinizi karşılamak için lazer kesim ürünlerinizi tasarım konseptinize göre de geliştirebiliriz.
Malzemeler
Yüzey İşlemler
Toz Boya
Toz Boya
Eloksal
Eloksal
Galvanizleme
Galvanizleme
Uygulamalar

Hem lazer hem de plazma kesim teknolojisi, günümüzde ön plana çıkan yenilikçi teknolojilerden biri olarak dikkat çeker. Bu kesim makineleri kabul edilebilir ve yüksek bir güce sahip olsalar bile, makine detayları birbirinden çok farklıdır. Bunu daha iyi anlamak için önce her birinin çalışma prensibini ayrı ayrı incelemek ve sonrasında iki kavramı karşılaştırmak gerekebilir.

CNC lazer kesim makineleri, günümüzde piyasada en modern lazer kesim teknolojisi aktif şekilde kullanılır. İmalat ve mekanik işlemeli, makine imalat, yüksek hassasiyete ve güzel kesim kalitesine sahip olan, katı ürün ihtiyaçlarını sağlayan işlenmiş ürünler meydana getirmek önceden programlanan tam otomatik bir işlemdir. Bu durum çelik işleme ve demir, paslanmaz çelik, alüminyum ve bakır gibi mekanik işleme endüstrilerde çok yaygın şekilde kullanılan ileri teknolojilerden biridir.

CNC lazer kesim makineleri; doğru ve hızlı işleme kabiliyetiyle metallerden, alaşımlar ve metal olmayanlara kadar birçok malzeme türünü kısa süre içerisinde talep doğrultusunda işleyebilir. Bu yüzden birçok farklı endüstride çok popüler bir seçim olduğu söylenebilir. Özellikle çok yüksek otomasyon ile birçok farklı kalınlık ve boyutta farklı karmaşık desenler işlemek mümkündür. Bu sıra dışı özellikler sayesinde, lazer kesim makineleri işleme ve imalat endüstrilerinde yaygın şekilde tercih edilir.

Plazma Lazer Kesim Nedir?

CNC (Bilgisayar Sayısal Kontrol) plazma kesim, herhangi bir bilgisayar tarafından kontrol edilen bir plazma torcu kullanarak metal kesme yöntemi olarak karşınıza çıkar. Bilgisayar, plazma torcunun hareketini kontrol altına almak ve kesim şablonunu tespit etmek için programlanır. Bu sayede metal parçaların verimli ve hassas şekilde kesilmesini sağlar. Bilgisayar, aynı anda birden fazla kesim programını uzun süre güvenli bir şekilde saklayabilir. Bu sayede çok daha farklı kesim işlemleri arasında kolay şekilde geçiş yapılması mümkün hale gelir.

CNC plazma kesim genel olarak kalınlığı çok yüksek malzemelerde tercih edilir. Bununla birlikte çok zorlu kalın ve yapısı farklı olan malzemeleri sorun çıkarmadan kusursuz şekilde kesmeyi başarabilir. İşlem sonrasında kesim yapılan bölgede oluşan çeşitli çapaklanmalar, farklı yöntemler aracılığı ile temizlenerek talep edilen durumuna çok kolay şekilde getirilir.

Plazma ile Kesim Nasıl Yapılır?

Plazma kesim; paslanmaz çelik, alaşımsız çelik, demir, alüminyum gibi her türlü iletken ürünleri en az maliyet ve zahmetle kesmek için kullanılan çok önemli bir yöntemdir. Bu ekipmanın çalışma mantığının temelinde iyonize edilmiş bir gazın plazma formunu dönüştürülen kesilecek bölgeye doğru bir elektriksel kanal oluşturulması bulunur.

Plazma kesim işlemi, son döneme ait olan yenilikçi teknoloji kullanılarak geliştirilen plazma kesim makineleri ile yapılır. Kesim sürecinde kesilmesi gereken malzemenin kalınlığı ve türüne göre makine içerisinde kullanılacak gaz tipi ve basıncı değişime uğrayabilir.

İyonize edilen gaz ise plazma makinenin kesici ucu ile işlem uygulanması gereken malzeme arasında meydana gelen hat üstünde talep edilen kesme işleminin gerçekleşmesine imkan tanır.

Plazma kesim yapabilmek için ihtiyaç duyulan en önemli kriter ise sıkıştırılmış gaz olarak bilinir. Bu işlem için ise birbirinden farklı gazlar kullanılmasının yanı sıra en yaygın olan plazma gazı basınçlı havadır. Basınçlı hava birçok imalathanelerde ve atölyelerde bulunduğu için tedarik edilmesi çok zor değildir. Tedarik edilmesinin çok kolay olması ve ulaşılabilir olması ile yakıcı ve yanıcı gazların kullanımının önüne geçilebilir.

Hem sağlık bakımından hem de çevre açısından düşünüldüğünde ise basınçlı gaz ile bir kesim yapabilmek için çok daha sağlıklı ve çevre dostu bir işlem olarak nitelendirilir. Ceylanlar Metal olarak plazma kesimin nasıl çalıştığı konusunda alanında uzman ekibimizle danışmanlık vermek için hazırdır. Bu hizmetten faydalanmak için web sitemizi ziyaret etmeniz yeterlidir.

Plazma kesim işleminde hızlandırılmış ve sıcak plazma kesim işlemi yapılacak elektrik iletkenliği çok yüksek bir madde yüzeyine uygulanır. Bu kesim tekniği ile sac, çelik, alüminyum ve bakır gibi iletken malzemeler için çok kusursuz ve keskin şekilde kesim yapılır. Plazma kesim makineleri çok yüksek bir hassas kesim ve düşük işletme maliyeti ile çok büyük sanayi firmaları ve daha birçok farklı alanda tercih edilir.

Plazma kesimin en temel kriteri; elektriksel ve kızdırılmış olarak iyonize edilen bir gaz tarafından kesilecek malzemeye doğru bir elektrik kanalı meydana getirir. Bu elektrik devresi topraklama barası kullanılarak topraklanır ve bu durum ise sistemin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Sistemin çalışması ile beraber kesilecek malzemenin türüne bağlı olarak hava, Oksijen gibi sıkıştırılmış gazların kullanımı söz konusu olabilir. Elektrik arkı ise gaz içerisinde farklı bir ağzın çıktığı delik ile malzeme arasında kısa süreli bir şekilde alır. Elektrik arkı, gazın bir bölümünü iyonize ederek plazma ile beraber malzeme arasında bir elektriksel kanal oluşmasına yardımcı olur.

Elektronlar, bu elektriksel kanalı kullanarak kesici olan torçtan malzemeye doğru gider ve bu malzemeyi eritmek için yeterince ısı oluşturur. Bu süreç içerisinde ise çok hızlı bir plazma ve sıkıştırılmış gaz erimekte olan metal malzemeleri püskürterek yüzey kısmında pürüzlerin meydana gelmesinin önüne geçilir.

Plazma kesim ile hem kalın hem de ince malzemeleri sorunsuz şekilde kesme şansına sahip olabilirsiniz. El plazma kesim makineleri 38 mm kalınlığa sahip olan çelik bir tabaka kullanılarak kesilebilir. Bununla beraber plazma kesim makinelerinde 150 mm kalınlığa kadar kesim yapılması mümkün olabilir.

Lazer Kesim Yöntemi Nedir?

Lazer kesimi, birbirinden farklı kalınlıklara sahip olan metal ve metal olmayan malzemelerin kesiminin yapıldığı bir yöntem olarak karşınıza çıkar. Bu işlemin temelini, yönlendirilen, form kazandırılan ve odaklanan lazer ışınları oluşturur. Lazer ışınları, söz konusu olan iş parçasına isabet getirilerek malzemenin buharlaşma ya da erime sıcaklığına kadar ısıtılmasını mümkün hale getirir.

Lazer gücünün büyük bir kısmı, genel olarak yarım milimetre çaptan daha küçük olan bir çapa sahip olan noktaya odaklanır. Bu noktaya ise ısı iletimi sayesinde akacak ısıdan çok daha fazla ısı verilmesi ile beraber, lazer ışını malzemeyi tamamen delip geçebilir. Bir kesme işlemi bu sayede başlamış olur. Diğer yöntemlerde ise büyük takımlar sac üzerinde çok yoğun bir güç uygularken, lazer ışını ise işlemini temassız şekilde halleder. Bu sayede ne takım üzerinde bir aşınma meydana gelir. Ne de iş parçası deformasyona uğrayarak zarar görür.

Paslanmaz çelik, alüminyum, plastik, ahşap, cam ya da seramik gibi metal olmayan malzemeler bile endüstriyel işlemede kullanılan standart malzemeler olarak lazer kesim işlemi ile kusursuz ve güvenli bir şekilde kesilebilir. Bu takımla 0,5 ile 30 milimetre arasında çok farklı sac kalınlıklarının kesim işlemi söz konusu olabilir. Malzeme yelpazesinin bu kadar geniş olması, hem metal hem de metal olmayan farklı malzemelerle gerçekleştirilen uygulamalarda kullanılan kesme araçları arasında lazer kesim yönteminin bir numara haline gelmesini sağlamıştır.

Bu kesim işleminde odaklanan lazer ışını malzemeyi sadece yerel olarak ısıtır ve iş parçasının geri kalan kısmında termik bir yükleme söz konusu olmaz ya da çok az oluşur. Bu sayede oluşturulan kerf genişliği ile odaklanan lazer ışınının genişliği arasında çok düşük bir fark oluşur. Karmaşık ve filigran konturlar bile çapaksız ve düz bir şekilde kesim işlemine tabi tutulabilir. Çok esnek bir kesim yöntemi olduğunda lazer kesim işlemi, çok küçük parti büyüklüklerinde, yüksek bir varyasyon çeşitliliğinde ya da prototip imalatında sıklıkla başvurulan önemli bir kesim yöntemidir.

Lazer Kesim ve Plazma Kesim Arasındaki Farklar

Lazer kesim ve plazma kesim arasında dikkat çeken temel fark, kesim kalınlığı arasında oluşan fark ve işletme maliyetinin düşürülmesi ile ön plana çıkar. Plazma kesiminin temel avantajı, kalın plakaları sorunsuz şekilde kesilmesi ve fiyatının düşük olmasıdır. Ancak bu kesim işleminin yüzeyi pürüzlüdür. Lazer kesim yüzeyi pürüzsüzdür ve kesme doğruluğu son derece yüksektir. Fiyat ise plazma kesimden daha pahalı olabilir. Plazma kesiminin ön plana çıkan dezavantajı ise kesme boşluğunun yaklaşık olarak 3 mm büyük olmasıdır. Plazmanın çok önemli kısımlarından biri ise güç kaynağıdır. Aslında plazmanın güç tüketimi lazer kesim makinesinin lazerine karşılık geldiği için son derece büyüktür.

Plazma lazer kesim hizmetinde üst düzey kalite standartlarında çalışmalara imza atan Ceylanlar Metal; her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam eden nitelikli bir firma olarak karşınıza çıkar. Uzun süredir metal işleme sektöründe rakiplerinden bir adım öne çıkmayı başaran firmamız için öncelikli olan her zaman müşterilerin beklentilerini karşılayan üretimlere imza atmaktır. Bu bağlamdan ihtiyacınız olan her ürünü bütçeye uygun fiyat aralıklarına satın alma şansına sahip olabilirsiniz. Ceylanlar Metal kalitesini deneyimlemek ve uzun vadede avantaj sağlamak için hemen firmamızın web sitesini ziyaret edebilir ve alanında uzman ekibimizle irtibat kurabilirsiniz.